
Kataifi je jedinečné těsto, které se svým vzhledem i texturou liší od všech ostatních. Připomíná jemné nitky nebo vlasové nudle a využívá se především v řecké, turecké a blízkovýchodní kuchyni. Ačkoliv se s ním nejčastěji setkáme v dezertech, má široké kulinářské využití, které si snadno osvojí i amatérští kuchaři.
-22 hodin
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Pečeným kuřetem se vždycky zavděčíte. Hodí jak na slavnostní oběd, tak k rychlé rodinné večeři. A nejlepší na něm je, že nejlépe chutná jen se solí. Aby bylo kuře dokonale šťavnaté, nevysušené a mělo křupavou kůžičku, je důležité zvolit správnou teplotu a dobu pečení. Jak dlouho se peče kuře, na kolik stupňů a jak dosáhnout nejlepší chuti?
-2 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Pizza už v Česku doslova zdomácněla. Na skvělou pizzerii, ve které by si pochutnal i Ital, lze narazit prakticky v každém koutu republiky. Vybrali jsme pro vás padesátku těch úplně nejlepších od Aše po Zlín.
-3 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Hotové čokoládové pralinky z dubajské čokolády pro změnu můžete obalit i v mléčné, bílé nebo ruby čokoládě
-4 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
S bramborami si vystačíte při přípravě přílohy, hlavního jídla i moučníku. Nevěříte? Brambory tvoří skvělou kombinaci chutí nejen s česnekem a majoránkou, ale i se smetanou, vajíčkem nebo povidly! Můžete je vařit, zapékat, smažit nebo je použít do těsta. S bramborami se zkrátka v kuchyni nikdy nudit nebudete.
-4 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Ramen bistra a specializovaná rychlá občerstvení na nudlovou polévku svědčí o tom, že lidé japonský pokrm milují po celém světě. Složením se může lišit, vždycky v nich ovšem nalezneme nudle, vývar a maso, zeleninu nebo tofu. Jde o výživnou misku plnou chutí, která se
-5 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Zahušťování omáček je důležitou součástí vaření, ne vždy ale chceme nebo můžeme použít mouku. Ať už kvůli bezlepkové dietě, nebo ve snaze odlehčit jídlo
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Loupáky si oblíbily celé generace. Ať už jim říkáme jakkoli, máslové loupáčky, makovky nebo sladké rohlíky vždy budou představovat jednoduchou pochoutku. S čerstvými domácími loupáky bude vaše snídaně nadpozemská.
-8 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Zabijačka u nás vždy úzce souvisela s masopustními tradicemi, po které následovaly bezmasé týdny až do Velikonoc. Nešlo jen o ledajakou a obyčejnou porážku domácího zvířete za účelem nasycení. Domácí zabijačky bývaly velkou společenskou událostí tradičního českého venkova a podíleli se na nich sousedé z blízkého i širokého okolí.
-10 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Jednoduchý salát z rajčat, cibule a vajec můžeme obměňovat a obohacovat. Přidáním tvarohu zlepšíme jeho výživovou hodnotu, papriky nebo okurky zase prohloubí chuť salátu.
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Pro ty, kteří dbají na štíhlou linii, může být cibulačka s tvarůžky vítanou alternativou. Obsahuje málo tuku, ale přitom dodá tělu potřebné bílkoviny a energii. Připravit tuto lahodnou polévku zvládne každý.
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Jak připravit kynuté těsto, ze kterého se pak dobře peče, a výsledek je úžasný? To se dozvíte v našem článku týkající správné přípravy kynutého těsta a samozřejmě nebude chybět pár tipů k samotnému pečení.
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Jak připravit kynuté těsto, ze kterého se pak dobře peče a výsledek je úžasný? To se dozvíte v našem článku týkající správné přípravy kynutého těsta a samozřejmě nebude chybět pár tipů k samotnému pečení.
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
-12 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika - to je základ každého guláše. Zbytek je pole otevřených možností. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky guláši sluší například houby, zelenina, bylinky nebo brambory.
-12 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Halušky jsou symbolem slovenské kuchyně. Jednoduchý, vydatný a prostý pokrm milují všichni, kdo dovedou ocenit tradiční chutě a poctivé jídlo. Jak halušky připravit a s čím je nejlépe servírovat.
-13 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
-14 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Červená řepa je trochu opomíjená, ovšem neuvěřitelně všestranná surovina v kuchyni. Můžete ji vařit, péct, mixovat nebo jíst syrovou, přidávat ji do do salátů, polévek i moučníků Jak využít řepu na maximum a jak ji zpracovat?
-14 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Hlízy batátů vyhlížejí trochu exoticky, ale není třeba se jich obávat. Jsou dokonale univerzální a připravíte z nich vše od pomazánek, přes pyré, krémové polévky a hlavní jídla až po dezerty!
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Měně tučná a sušší masa je vhodné před tepelným zpracováním upravit, aby byla šťavnatá. K tomu se nám nabízí například tyto dvě kuchařské techniky.
-17 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Lívance nejsou jen symbolem pohodové víkendové snídaně. Hodí se také jako rychlý dezert, odpolední svačina nebo slavnostní pohoštění. Na dětských oslavách udělají radost lívanečky s barevným zdobením, zatímco při pozdní snídani dokonale ladí i se slaným doprovodem.
-18 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Lívance nejsou jen symbolem pohodové víkendové snídaně. Hodí se také jako rychlý dezert, odpolední svačina nebo slavnostní pohoštění. Na dětských oslavách udělají radost lívanečky s barevným zdobením, zatímco při pozdní snídani dokonale ladí i se slaným doprovodem.
-18 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Guláš kraluje klasikám české kuchyně. Jeho základem je maso plné kolagenu a chuti i správně připravená cibule. Otázka „kolik cibule do guláše“ se diskutuje často. Odpověď však není jednoznačná a závisí na typu připravovaného pokrmu. Jaká jsou pravidla, která zaručí dokonale hustý a chutný guláš?
-19 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Pizza patří mezi nejoblíbenější jídla na světě a její velké kouzlo spočívá v dokonalém těstě. Příprava domácí pizzy je nejen jednoduchá, ale také zábavná a dává prostor k experimentům. Naučte se, jak připravit těsto, které bude tenké, vláčné a plné chuti.
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Vkládali jste na náš web recepty i fotografie, posílali jste emaily a my vám za to děkujeme. Všechny jsme je přečetli a drtivou většinu jich zařadili do soutěže. Pojďte si přečíst, kdo vyhrál jednu z cen, případně, jestli to nejste právě Vy!
-21 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Upéct dobré kynuté buchty se může zdát složité. Ale s jednoduchým receptem zvládne postup i úplný začátečník. Důležité je pochopit některé zásady a dodržet správný poměr surovin. Když je naplníte povidly, mákem nebo tvarohem, získáte nadýchané buchty jako od babičky!
-24 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Hledáte nejjemnější a nejlahodnější koláč s jablky? Připravte linecký! Recept si zapamatujete na poprvé.
-25 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Langoš je nadmíru oblíbená pochoutka, která spolu s párkem v rohlíku bývá neodmyslitelnou součástí rychlého pouličního občerstvení. Odkud pocházejí, jak jednoduché nadýchané langoše připravit a co na ně potřebujete?
-25 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Zelná polévka vždycky zasytí a prohřeje zkřehlé tělo. Zelí, ať už čerstvé nebo kysané, drží teplo a dodává polévkám objem a sytivost. Pokud patříte mezi milovníky zelí a hledáte inspiraci, vbrali jsme pro vás pětici nejlepších receptů, které si rozhodně zamilujete.
-26 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Zelná polévka vždycky zasytí a prohřeje zkřehlé tělo. Zelí, ať už čerstvé nebo kysané, drží teplo a dodává polévkám objem a sytivost. Pokud patříte mezi milovníky zelí a hledáte inspiraci, vbrali jsme pro vás pětici nejlepších receptů, které si rozhodně zamilujete.
-26 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Drobenka dokáže i obyčejný koláč proměnit ve hvězdu mezi moučníky. Tři prosté suroviny totiž dodají buchtám, koláčům i muffinům neodolatelnou sladkou křupavost. V čem spočívá kouzlo drobenky a jakou mouku na ni použít?
-27 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Játrové zavářky patří do slavnostního vývaru i tradiční polévky k obědu. Proč lidé milují játrové knedlíčky a jak je jednoduše připravit?
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Pomalu končí starý rok, brzy již budeme vyměňovat starý kalendář za nový. Budeme si zvykat na nový letopočet a těšit se, co nového další rok přinese. Než ale ten velký den D přijde, připomeňme si, jak připravit sváteční menu a jak se připravit na hosty, které jsme si pozvali.
-44 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?
-50 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Chybí vám doplnit letošní tác s cukrovím o nějaký ten nový druh? Tento recept se přímo nabízí. Pomocí fotonávodu zvládne tyto kuličky opravdu každý, s přípravou mohou pomoci i děti.
-57 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Zázvorky vždycky patřily k Vánocům, možná ještě dříve než vánoční stromeček. Snoubila se v nich jedinečná chuť exotiky a medu. Dnes už možná tak exotické nejsou, ale Objevte jejich kouzlo a zjistěte, proč se na vánočním stole drží už po generace.
-61 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Chcete na Vánoce zkusit i něco jiného než klasické pečené cukroví? Vyzkoušejte kandované pomeranče. Kombinace sladkých pomerančů a čokolády je bezkonkurenční. Uvidíte, že tohle cukroví zmizí jako první. S námi si ho můžete připravit krok za krokem.
-66 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty
Švestkový koláč si často spojujeme s dětstvím a babiččinou nebo maminčinou kuchyní. Šťavnatost a lahodná chuť švestkové buchty typicky s máslovou drobenkou patří mezi neodolatelné dezerty. Jaké jsou nejčastější typy švestkových koláčů a jak dosáhnout dokonalého výsledku?
-142 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
-
- Recepty