Ať už připravujete smaženého kapra v trojobalu, pečeného kapra na bylinkách nebo tradičního kapra na černo, jeho jemné maso chutná skvěle. Správné porcování a marinování kapra promění kapří maso v gastronomický zážitek - nejen na Vánoce!
-3 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?
-4 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
-5 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Cold Brew si získalo oblibu mezi kávovými nadšenci díky své jemné chuti a svěží povaze. Díky moderním technologiím a správnému kávovaru už nemusíte čekat hodiny na extrakci kávových zrn. Automatický kávovar De'Longhi Eletta Explore dokáže připravit osvěžující Cold Brew do 5 minut, a to díky technologii Cold Extraction.
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Na Štědrý den se má držet půst. Výjimku drží vánočka, která se s mlékem nebo bílou kávou může podávat k vánoční snídani. Jak připravit dokonalou kynutou vánočku?
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pečení sladkých i slaných koláčů, dortů zákusků i cukroví se neobejde bez vděčného křehkého těsta. Rozplývá se na jazyku a v koláčích po upečení slouží jako nosič náplně.
-7 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Mezi každoročním vánočním cukrovím nesmí nikdy chybět vosí hnízda. Recept na tahle jednoduchá a výborná vosí hnízda zvládnete bez obav.
-8 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pojďte se s námi krok za krokem naučit oblíbenou českou klasiku - domácí sekanou. Chutná za tepla i za studena, s bramborem, chlebem nebo jen tak.
-9 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Při pečení cukroví nám často zbydou bílky. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají využít nejen do vánočního cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů. Za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček, kokosky, laskonky, pavlova nebo pusinky.
-10 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Chybí vám doplnit letošní tác s cukrovím o nějaký ten nový druh? Tento recept se přímo nabízí. Pomocí fotonávodu zvládne tyto kuličky opravdu každý, s přípravou mohou pomoci i děti.
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Cukroví z lineckého těsta nesmí na Vánoce chybět! Jak se dělá linecké těsto, aby se nedrolilo nebo nelepilo? Důležitý je správný poměr mouky, másla a cukru a také rychlá práce. Jen tak získáme křehké linecké pečivo, které můžeme slepovat i polévat.
-12 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vyzkoušejte recept na vanilkové rohlíčky, které voní máslem. Pražené mandle můžete vyměnit za vlašské ořechy. Tajnou ingrediencí je kukuřičný škrob.
-13 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Sádlovky patří mezi oblíbené vánoční cukroví v mnoha domácnostech. Vyzkoušejte tento recept paní Mirky. Křehké sádlové cukroví zdobí sušená švestka a je vynikající!
-13 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Zázvorky vždycky patřily k Vánocům, možná ještě dříve než vánoční stromeček. Snoubila se v nich jedinečná chuť exotiky a medu. Dnes už možná tak exotické nejsou, ale Objevte jejich kouzlo a zjistěte, proč se na vánočním stole drží už po generace.
-14 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Zázvorky vždycky patřily k Vánocům, možná ještě dříve než vánoční stromeček. Snoubila se v nich jedinečná chuť exotiky a medu. Dnes už možná tak exotické nejsou, ale Objevte jejich kouzlo a zjistěte, proč se na vánočním stole drží už po generace.
-14 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
-15 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
-15 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Zázvorky vždycky patřily k Vánocům, možná ještě dříve než vánoční stromeček. Snoubila se v nich jedinečná chuť exotiky a medu. Dnes už možná tak exotické nejsou, ale Objevte jejich kouzlo a zjistěte, proč se na vánočním stole drží už po generace.
-15 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Jemnost a křehkost sněhového cukroví přináší do sváteční atmosféry nádech elegance a luxusu. Sněhové pečivo má dlouhou trvanlivost, je to i skvělý tip na vánoční cukroví na poslední chvíli. Sníh z bílků je snadný na přípravu, je jen potřeba ho dobře vyšlehat.
-15 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Kokosky stojí pevně mezi oblíbeným cukrovím - nejen o Vánocích. V jejich receptuře totiž nemusí být ani nic složitého a ta chuť! Variant je na výběr celá řada kokosek: Od jednoduchých rychlých kokosek, měkkých, rychlých z bílků až po tradiční, pravé kokosky s krémem. Všechny chutnají báječně.
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Úžasné popraskané kakaové sušenky klamou tělem. Jsou totiž báječně měkké. Crinkles jsou jednoduché na přípravu a svým vzezřením vždy na svátečním stole upoutají pozornost. Jsou ideální pro všechny milovníky vánočního cukroví.
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Připravit výborný krémový likér podobný Baileys není vůbec pracné. Podle tohoto receptu můžete vyrobit nejen lahodné mlsání s kapkou alkoholu, ale také třeba originální dárek k narozeninám nebo k Vánocům.
-17 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Bramborovou kaši zná naprosto každý. Představuje oblíbenou a tradiční přílohu k mnoha jídlům. Brambory ale zdaleka nejsou jedinou surovinou, ze které se dá tahle pochoutka připravit. Zkuste ji jednou uvařit třeba z květáku. Myslím, nebo spíš jsem o tom přímo přesvědčená, že si tuhle pochoutku zamilujete a stane se stálicí na vašem jídelníčku.
-18 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Také zbožňujete kombinaci čokolády, ořechů a ovoce? Pokud ano, vyzkoušejte náš oblíbený recept na marokánky s ovesnou moukou. Péct je můžete i tři týdny dopředu před Vánoci, jen je bedlivě hlídejte! Jsou velmi náchylné k mizení.
-18 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Jídlo jako dárek vždycky udělá radost! Jedlé dárky můžou být speciálně pro muže i pro ženy, slané nebo sladké, vtipné a nápadité. Obdarovaný vždycky něco na zub ocení, zvlášť, když jde o domácí nebo vlastnoruční dílo. Dárky k jídlu se hodí i pod vánoční stromeček. Nevíte, co k Vánocům? Vyhrňte rukávy a pojďte se inspirovat
-19 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
NAŠI FOTOSOUTĚŽ PRODLUŽUJEME DO 10. LEDNA 2025. Jste nadšení kuchaři? Pak stačí vaše dílo vyfotit a fotku připojit k existujícímu receptu nebo vložit i s receptem k nám na web. Čekají vás odměny jako jsou elektrická struhadla, keramické pečicí mísy, grilovací nářadí nebo designové nádobí! Neváhejte, vařte, pečte a foťte!
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Chcete na Vánoce zkusit i něco jiného než klasické pečené cukroví? Vyzkoušejte kandované pomeranče. Kombinace sladkých pomerančů a čokolády je bezkonkurenční. Uvidíte, že tohle cukroví zmizí jako první. S námi si ho můžete připravit krok za krokem.
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Chcete na Vánoce zkusit i něco jiného než klasické pečené cukroví? Vyzkoušejte kandované pomeranče. Kombinace sladkých pomerančů a čokolády je bezkonkurenční. Uvidíte, že tohle cukroví zmizí jako první. S námi si ho můžete připravit krok za krokem.
-20 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vánoční cukroví bez másla? Ano, jde to! Tradiční perníčky, kokosky či nepečené kuličky z ořechů a sušeného ovoce se bez něj zcela přirozeně objedou a chutnají skvěle. Objevte s námi cukroví, které je snadné, výborné a neudělá vám průvan v peněžence. Máslo tak můžeme ušetřit do náplní a křehkých máslových těst.
-21 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Plýtvání potravinami je diskutovaným problémem. Jedním ze způsobů, jak neplýtvat, je zužitkovat suroviny do puntíku. Při vaření a přípravě pokrmů vzniká odpad, který často končí v odpadkovém koši. V mnoha případech to tak ale vůbec nemusí být.
-22 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Svíčková omáčka, kdo by ji neznal? Ale já ji připravuji trochu jinak. Dělám ji ve větším množství, protože u nás doma se po ní jen zapráší a z toho důvodu je rozpis s větším množstvím zeleniny. S přípravou je potřeba začít den předem
-23 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Svíčková omáčka, kdo by ji neznal? Ale já ji připravuji trochu jinak. Dělám ji ve větším množství, protože u nás doma se po ní jen zapráší a z toho důvodu je rozpis s větším množstvím zeleniny. S přípravou je potřeba začít den předem
-23 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Znáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!
-23 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Živáňská se dělá na mnoho způsobů, já ji dělám v alobalu. Výhodou je, že nedáváme žádný tuk, a všechna šťáva zůstane uvnitř. Všechny ingredience jsou měkké, maso, křehké a vše je provoněno uzenou slaninou. Dělám u příležitosti oslav, a ještě nikdy nezklamala.
-24 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Úžasný recept na vánoční pracny je po mé babičce. Cukroví je krásně měkké a vláčné hned po upečení, když je necháte uležet v chladu, budou ještě lepší. Mizí většinou ještě před Vánoci.
-25 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Milovaným tradičním jídlem z pekáčku potěšíte nejednoho českého strávníka. Těstoviny, uzené maso, vejce - to je léty ověřená kombinace chutí nejen v Česku. Připravte si s námi jednoduché a přesto luxusní fleky, receptů máme spoustu. Vyzkoušejte vybrané recepty na šunkofleky i s obměnami v podobě přidaných hub, slaniny či sýra.
-25 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Hledáte recept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika? Tradiční polévka z kysaného zelí skvěle zahřeje i zasytí. Co do ní všechno patří? Pojďte si ji připravit spolu s námi!
-26 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vánoce, koledy, cukroví – to všechno k sobě neodmyslitelně patří, samostatnou kapitolou je však pečení vánočních perníčků, a především jejich zdobení. Advent je teprve před námi, ale mnohé hospodyňky už svrbí ruce a nemohou se dočkat těchto svých každoročních radostí. Jste na tom podobně i vy?
-27 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Italská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších na světě. Může za to její jednoduchost a dokonalé suroviny. Mezi ně patří olivový olej, těstoviny, čerstvé bylinky, rajčata, sýry a víno. Těstoviny zaujímají velkou část povědomí o italské kuchyni, protože jsou jednoduché, nenáročné, rychle se připravují a fantasticky chutnají.
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Italská kuchyně je jednou z nejoblíbenějších na světě. Může za to její jednoduchost a dokonalé suroviny. Mezi ně patří olivový olej, těstoviny, čerstvé bylinky, rajčata, sýry a víno. Těstoviny zaujímají velkou část povědomí o italské kuchyni, protože jsou jednoduché, nenáročné, rychle se připravují a fantasticky chutnají.
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Výborné banánky z jednoduchého lineckého těsta upečeme a poté mažeme marmeládou. Banánky můžeme na závěr postříkat čokoládovou polevou nebo v ní namočit oba konce.
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Moučníky, dezerty a cukroví často zdobíme nejrůznějšími polevami. Čokoládová patří bez pochyb mezi neoblíbenější. Čokoládová poleva totiž vystřelí každý sladký kousek o několik pater výš. Jak čokoládovou polevu připravit? Hlavní je nespoléhat na polotovary, které mají s čokoládou společné jen málo.
-29 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Z jakého masa uvařit guláš? Výběr možností je široký: guláš může být hovězí, vepřový, krůtí i zvěřinový. Tradičně se však připravuje z předního hovězího, které dlouhým varem zajistí bohatou chuť omáčky.
-31 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Z tohoto těsta dělala moje babička buď vánočku na Vánoce nebo bochánek na Velikonoce. Je opravdu výborná.
-31 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Ve spoustě českých rodin se každé ráno připravují snídaně a svačiny. Nejedna maminka jistě stojí před nelehkou otázkou, jestli rohlík nebo chléb, namaže svým milým máslem, či zda použije tolik propagovaný margarín. Dnes si tedy obě tyto potraviny porovnáme a přidáme i třetí variantu - směsný tuk.
-32 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Švestkový koláč si často spojujeme s dětstvím a babiččinou nebo maminčinou kuchyní. Šťavnatost a lahodná chuť švestkové buchty typicky s máslovou drobenkou patří mezi neodolatelné dezerty. Jaké jsou nejčastější typy švestkových koláčů a jak dosáhnout dokonalého výsledku?
-95 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty