Zavřít menu

Média

Kategorie

Výběr

Projekt

Praha 26. listopadu 2024 (PROTEXT) - V prostoru Masaryčky se otevřel gastronomický projekt, který nabízí v hektickém prostředí centra výjimečné propojení jídla, designu a zábavy. Kvalita, která nestresuje, ale příjemně utvrdí v přesvědčení, že jste přesně tam, kde být chcete - Noel je příběh, kterého můžete být součástí ochutnáváním jídla, radostí z koktejlů i ponořením se do atmosféry místa. Noel Cafe najdete v prostoru Masaryčky, na straně blíže k nádraží.

Noel Cafe nabízí i take-away pro všechny, co nestíhají u jídla posedět.

Název Noel se v prostoru Masaryčky objeví hned dvakrát. Zatímco na střeše si budete moct již brzy vychutnat Noel Restaurant, v přízemí již naplno běží Noel Cafe. Kromě názvu a stejného týmu kuchařů propojuje obě místa i stejná filozofie a vizuální tonalita.

Cool klasika, která si neprotiřečí

Noel Cafe aspiruje na to se stát novým meeting pointem, a to přímo na místě, které díky Pentě přepsalo mapu centra Prahy. Současně si ale uchovává komorní a pohodlný vibe. Nabízí 30 míst k sezení ve vnitřní části a celoročních 20 míst venku. Atmosféru doplní kromě hudby i pečlivě vybraná nabídka alkoholických a nealkoholických drinků. Noel by měl lákat i na delší posezení, a to i do podvečera.

Menu sestavil šéfkuchař Mickey Bhoite, který už svým životním příběhem spojuje dvě z největších světových kuchyní. Narodil se a vyrostl v italském Toskánsku do indické rodiny. A v Itálii také nastartoval svou kariéru ve světě kulinářského umění. Jeho filozofie „comfort dining“ kombinuje autentické italské chutě s lehkostí a svěžestí, které jeho pokrmy odlišují.

Dánský chlebíček i kurátorovaná hudební produkce

Koncept místa je založený na zachování nenuceného pocitu pohody, který se pojí s kavárnou, ale s příslibem výjimečného gastronomického zážitku. Nabídku menu doplňuje důraz na interiérový a produktový design. Masaryčka se od svého vzniku skloňovala spolu s velkými architektonickými jmény a adresa vzbuzuje v tomto ohledu velká očekávání. Noel Cafe je splňuje do posledního centimetru. Od výběru nábytku, prostorového řešení, až po netradiční nádobí je evidentní, že jste v místě, které překračuje limity obyčejné kavárny.

Nabídka je postavena na sezónních jídlech. V menu objevíte vše od polévek, salátů a masových pokrmů, až po italské sendviče. Zpestřením je i sofistikovaná verze klasického obloženého chlebíčku v dánském pojetí. Můžete si tak vychutnat čerstvé rybí i veganské verze. V hektickém a bzučícím prostředí kancelářské budovy vyjde Noel Cafe vstříc i možností si cokoliv z nabídky odnést s sebou.

“Koncept Grab & Go. je pro nás velmi důležitý. Noel tak reaguje na to, že se nachází v přízemí nové kancelářské budovy Penta a chce nabídnout lidem možnost sníst si dobrý oběd v práci nebo kdekoliv v okolí,” upřesňuje spolumajitelka Noelu Jessica Sjöö.

Právě Jessica Sjöö spolu se svým životním partnerem Andersonem Noëlem vdechli projektu život. Navazují tak na svou již fungující designovou společnost SjooNoel v New Yorku. Oba mají dlouholeté zkušenosti s gastronomickými projekty a cestami po celém světě. Jessica otevřením podniku Noel naváže na gastronomickou tradici svého tatínka, úspěšného restauratéra Tommyho Sjöö, zakladatele skupiny Barock.

“Oba jsme pracovali jako modelové a procestovali hlavní metropole světa a poznali nejlepší podniky. Tyto zkušenosti jsme nyní zkoncentrovali do společného projektu Noel, ze kterého máme obrovskou radost,” dodává Anderson Noël.

 

 

ČTK Connect ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

 

Odkaz na zdroj:

https://www.protext.cz/zprava.php?id=50374&utm_source=rssweb&utm_medium=rss&utm_campaign=rsskanaly