Zelná polévka vždycky zasytí a prohřeje zkřehlé tělo. Zelí, ať už čerstvé nebo kysané, drží teplo a dodává polévkám objem a sytivost. Pokud patříte mezi milovníky zelí a hledáte inspiraci, vbrali jsme pro vás pětici nejlepších receptů, které si rozhodně zamilujete.
-11 hodin
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Zelná polévka vždycky zasytí a prohřeje zkřehlé tělo. Zelí, ať už čerstvé nebo kysané, drží teplo a dodává polévkám objem a sytivost. Pokud patříte mezi milovníky zelí a hledáte inspiraci, vbrali jsme pro vás pětici nejlepších receptů, které si rozhodně zamilujete.
-11 hodin
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Drobenka dokáže i obyčejný koláč proměnit ve hvězdu mezi moučníky. Tři prosté suroviny totiž dodají buchtám, koláčům i muffinům neodolatelnou sladkou křupavost. V čem spočívá kouzlo drobenky a jakou mouku na ni použít?
-1 den
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Játrové zavářky patří do slavnostního vývaru i tradiční polévky k obědu. Proč lidé milují játrové knedlíčky a jak je jednoduše připravit?
-2 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Taky vás při vybírání receptů vždycky zaujmou ty hrnkové? Míru "hrnek" mají ji v oblibě nejen začátečníci, ale i zkušení kuchaři. Jak nejrychleji připravit těsto na koláč či buchtu? Když nemusíte vytahovat recept! Právě hrnky vám s tím pomůžou, dobře se totiž pamatují. Nakonec díky nim můžete zjistit, jaké poměry surovin fungují, a třeba se pustíte i do vlastních receptů!
-4 dny
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pečená dýně s kozím sýrem je dokonalá kombinace chutí. Vyzkoušejte recept a uvidíte, že předčí vaše očekávání!
-5 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Hrnkový ovocný koláč s drobenkou je skvělý v tom, že těsto je univerzální a náplň můžete přizpůsobit sezóně nebo tomu, co máte ve spíži. Skvěle funguje i s kompotovaným nebo mraženým ovocem, makovou i tvarohovou náplní.
-5 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Špenátová polévka s těstovinami je lahodným a výživným pokrmem, který skvěle kombinuje jemný špenát s polévkovými těstovinami. Tato krémová polévka je rychlá pro přípravu a plná chutí, díky česneku a bujónu. Zjemněná mlékem, je lehká, ale zároveň sytá, ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Těstoviny přidávají plnost a špenát přináší bohatý zdroj vitamínů a minerálů, takže tato polévka je nejen chutná, ale také výživná.
-5 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Hlavně nevyhazujte přezrálé, měkké nebo hnědé banány. I když byste se do nich už nezakousli, je to právě jejich sladkost a měkkost, co z nich dělá ideální surovinu do těsta. Z banánů totiž upečete jeden z nejoblíbenějších světových moučníků – banánový chlebíček. Pusťte se s námi do toho!
-5 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vepřová tlačenka s octem a cibulí platí za klasické české chuťovky. Může mít různé složení a chutí i spoustu podob. Tradičně se připravuje během zabijaček. Vy si ji však můžete připravit i sami doma ze surovin, které nakoupíte. Povíme vám, jak na to.
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vepřovým s houbovou omáčkou nikdo nepohrdne. Místo žampionů můžete v sezóně použít čerstvé lesní houby.
-6 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Jídla z jednoho hrnce jsou důkazem, že jednoduchost a dokonalá chuť můžou jít směle ruku v ruce. Ať už jde o vydatné guláše, voňavá kari nebo syté polévky, pokrmy připravené v jedné nádobě šetří čas, energii i nádobí. Pojďme si uvařit praktická jídla, kterými vždycky oslníte.
-7 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Když venku mrzne, prší nebo sněží, není nic lepšího, než se zahřát talířem polévky. Vydatná polévka je kulinářský poklad, který nejen zahřeje tělo, ale pohladí i duši. Mnohdy ani nepotřebujete recept. Jak si je připravit za pár korun a z čeho?
-8 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Bublající pití je něco mezi limonádou a elixírem mládí. Kombucha si stále získává srdce příznivců zdraví, i těch, co rádi experimentují. Připravte si doma nápoj, který tisíce let okouzluje chuťové pohárky. Možná vás nasměruje k novému způsobu vaření a životnímu stylu.
-9 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Propadla jsem kváskování, peču chleba i sladké pečivo a tito šneci z pšeničného kvásku lievito madre jsou nepřekonatelní. Na čas náročnější příprava sice vyžaduje trochu plánování, ale stojí to zato.
-9 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Brambory chlebu dodávají vláčnost a trvanlivost. Bramborový chléb skvěle chutná a vždycky se po něm jenom zapráší.
-9 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Japonská kuchyně se bez pasty miso neobejde. Vyzkoušejte ji a možná se bez ní neobejde ani vaše vaření.
-11 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Objevte tajemství fermentace neboli kvašení a proč se z ní stává hit moderní kuchyně. Naučte se, co můžeme fermentovat, jaké techniky použít a proč je tato starobylá metoda zdraví prospěšná.
-12 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Objevte tajemství fermentace neboli kvašení a proč se z ní stává hit moderní kuchyně. Naučte se, co můžeme fermentovat, jaké techniky použít a proč je tato starobylá metoda zpracování zdraví prospěšná.
-12 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Skvělá večeře při různých oslavách ze čtyř hlavních ingrediencí, výrazné pikantní chuti. Neocenitelná v situacích, kdy předpokládáme zvýšené požívání alkoholu. Připravujeme z mletého masa, takže příprava není náročná a netrvá dlouho. O cení každý kdo má rád pálivá jídla.
-13 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
O novoroční čočce asi není třeba dlouho mluvit. Jí se tradičně proto, aby se nás v novém roce držely peníze. Vepřový rypáček nebo rovnou celé sele nám má zase přinést štěstí, ale i bohatství. Tradice, že by se na Nový rok měly jíst určité potraviny, sahá poměrně daleko. Po celém světě mají na nový rok svá jídla.
-13 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
O novoroční čočce asi není třeba dlouho mluvit. Jí se tradičně proto, aby se nás v novém roce držely peníze. Vepřový rypáček nebo rovnou celé sele nám má zase přinést štěstí, ale i bohatství. Tradice, že by se na Nový rok měly jíst určité potraviny, sahá poměrně daleko. Po celém světě mají na nový rok svá jídla.
-13 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Čočková polévka je tradičním jídlem, který se v mnoha domácnostech připravuje na Nový rok. Podle lidových pověr symbolizuje čočka hojnost a štěstí, protože svým tvarem připomíná mince. Jak připravit výbornou klasickou čočkovou polévku a čím ji zahustit? Čtěte dál!
-14 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění na oslavu příchodu nového roku? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
-15 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vyzkoušejte působivý a lahodný předkrm z hovězího masa. Podle tohoto receptu ho připravíte rovnou i s přílohou.
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Křupavé krekry, tyčinky nebo italské tyčinky grissini jsou perfektním doplňkem k pivu i vínu. Chroupat je můžeme jen tak, hodí se ale i jako trvanlivé pečivo k sýrům, uzeninám a dipům. Domácí krekry a tyčky jsou navíc snadno přizpůsobitelné vašim možnostem i představám.
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Křupavé krekry, tyčinky nebo italské tyčinky grissini jsou perfektním doplňkem k pivu i vínu. Chroupat je můžeme jen tak, hodí se ale i jako trvanlivé pečivo k sýrům, uzeninám a dipům. Domácí krekry a tyčky jsou navíc snadno přizpůsobitelné vašim možnostem i představám.
-16 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vánoční svátky jsou obdobím hojnosti, kdy si dopřáváme milované smažené řízky, bramborový salát, sladkosti a řadu dalších lahůdek. Po sváteční hostině, která mnohdy trvá i několik dní, však může být žaludek přetížený a tělo unavené. Zpátky do rovnováhy nás pak může rychle vrátit buď půst, nebo odlehčený jídelníček. Jak podpořit trávení, aniž bychom museli obětovat chuťové zážitky?
-17 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vánoční svátky jsou obdobím hojnosti, kdy si dopřáváme milované smažené řízky, bramborový salát, sladkosti a řadu dalších lahůdek. Po sváteční hostině, která mnohdy trvá i několik dní, však může být žaludek přetížený a tělo unavené. Zpátky do rovnováhy nás pak může rychle vrátit buď půst, nebo odlehčený jídelníček. Jak podpořit trávení, aniž bychom museli obětovat chuťové zážitky?
-17 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pomalu končí starý rok, brzy již budeme vyměňovat starý kalendář za nový. Budeme si zvykat na nový letopočet a těšit se, co nového další rok přinese. Než ale ten velký den D přijde, připomeňme si, jak připravit sváteční menu a jak se připravit na hosty, které jsme si pozvali.
-18 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Silný hovězí vývar znásobený tím, že je připravený v pomalém hrnci. Vím, že ne každá kuchařka jej má, ale vřele doporučuji zakoupit, protože vývar připravený v tomto hrnci je bezkonkurenční a chutí se nevyrovná žádnému tlakovému hrnci. Silná vůně a chuť veškerých ingrediencí vám vylepší sváteční chvíle.
-19 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pomazánky jsou vděčné. Rychle je připravíme, báječně chutnají a hodí se jak k večeři, tak ke slavnostním příležitostem. Můžete s nimi oslavit, svátky, výročí, Vánoce i Silvestra. Vyzkoušejte naše recepty od klasické česnekové, přes vajíčkovou, rybí až po rajčatovou nebo z červené řepy.
-19 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pomalu končí starý rok, brzy již budeme vyměňovat starý kalendář za nový. Budeme si zvykat na nový letopočet a těšit se nebo i obávat se nových událostí. Než ale ten velký den D přijde, připomeňme si, jak co nejlépe připravit sváteční menu a jak se co nejvhodněji připravit na naše hosty, které jsme si pozvali.
-19 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Ať už připravujete smaženého kapra v trojobalu, pečeného kapra na bylinkách nebo tradičního kapra na černo, jeho jemné maso chutná skvěle. Správné porcování a marinování kapra promění kapří maso v gastronomický zážitek - nejen na Vánoce!
-23 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Vánoce klepou na dveře. Všichni si už představujeme krásně ozdobený vánoční stromeček, kupy dárků, stoly plné cukroví a štědrovečerní večeři v plné kráse. Pravda, ještě nějaký den si budeme muset počkat, ale co si už teď říct, jak slaví Vánoce ve světě a jakou zde preferují vánoční tabuli?
-24 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Ani se nenadějeme a je tu Štědrý den. Při pohledu do kalendáře možná začínáte propadat panice, co všechno jste si naplánovali upéct, ale přesto jste to nestihli. Pusťte se klidně do nepečeného cukroví, které můžete průběžně přidělávat ještě v průběhu vánočních svátků, bude vždy čerstvé a skvělé.
-25 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Cold Brew si získalo oblibu mezi kávovými nadšenci díky své jemné chuti a svěží povaze. Díky moderním technologiím a správnému kávovaru už nemusíte čekat hodiny na extrakci kávových zrn. Automatický kávovar De'Longhi Eletta Explore dokáže připravit osvěžující Cold Brew do 5 minut, a to díky technologii Cold Extraction.
-26 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Na Štědrý den se má držet půst. Výjimku drží vánočka, která se s mlékem nebo bílou kávou může podávat k vánoční snídani. Jak připravit dokonalou kynutou vánočku?
-26 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pečení sladkých i slaných koláčů, dortů zákusků i cukroví se neobejde bez vděčného křehkého těsta. Rozplývá se na jazyku a v koláčích po upečení slouží jako nosič náplně.
-27 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Mezi každoročním vánočním cukrovím nesmí nikdy chybět vosí hnízda. Recept na tahle jednoduchá a výborná vosí hnízda zvládnete bez obav.
-28 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Pojďte se s námi krok za krokem naučit oblíbenou českou klasiku - domácí sekanou. Chutná za tepla i za studena, s bramborem, chlebem nebo jen tak.
-29 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Chybí vám doplnit letošní tác s cukrovím o nějaký ten nový druh? Tento recept se přímo nabízí. Pomocí fotonávodu zvládne tyto kuličky opravdu každý, s přípravou mohou pomoci i děti.
-31 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Zázvorky vždycky patřily k Vánocům, možná ještě dříve než vánoční stromeček. Snoubila se v nich jedinečná chuť exotiky a medu. Dnes už možná tak exotické nejsou, ale Objevte jejich kouzlo a zjistěte, proč se na vánočním stole drží už po generace.
-35 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Chcete na Vánoce zkusit i něco jiného než klasické pečené cukroví? Vyzkoušejte kandované pomeranče. Kombinace sladkých pomerančů a čokolády je bezkonkurenční. Uvidíte, že tohle cukroví zmizí jako první. S námi si ho můžete připravit krok za krokem.
-40 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty
Švestkový koláč si často spojujeme s dětstvím a babiččinou nebo maminčinou kuchyní. Šťavnatost a lahodná chuť švestkové buchty typicky s máslovou drobenkou patří mezi neodolatelné dezerty. Jaké jsou nejčastější typy švestkových koláčů a jak dosáhnout dokonalého výsledku?
-115 dní
- COM_CONTENT_ARTICLE_INFO
- Recepty